Saturday, February 25, 2012

Itella ja kielletyt lähetykset

Itella on vuoden vaihteessa kieltänyt kaiken aseisiin liittyvät postipalvelut, niin yksityisiltä kuin yrityksiltäkin. Tämä tietenkin hieman harmittaa metsästystä ja ammuntaa harrastavavia ihmisiä, vielä enemmän yrityksiä joista osa toimii täysin nettikaupan varassa. Kiellettyjen asioiden listalla on aseet, kaikki aseisiin liittyvät osat(mm. puinen tukki, jouset ja lippaat...) sekä asejäljennökset. Syyksi tuli perinteinen "yleinen turvallisuus", se miten puiset lankut ja yksittäiset jouset aiheuttavat vaaraa postin tarmokkaalle henkilökunnalle on hieman mystistä minullekkin. Itella on kuitenkin vaivautunut kommentoimaan tiettyjen lankkujen, peltiläpysköiden ja jousien kieltämistä "raja vain täytyi vetää johonkin, pahoittelumme". No tämähän helpotti..

Sisämaan markkinoihin helpotusta tuo onneksi Matkahuollon kattava verkosto, mutta tuonnin ja viennin kanssa tulee seinä vastaan. Tullilla on sopimus postipalveluista Itellan kanssa joten ulkomailta ostettu paketti vääjämättä tulee Itellan haltuun ennen tullia. Sinäänsä huvittavaa että tullin kanssa ei ole mitään ongelmaa kokonaisten aseidenkaan kanssa, kunhan luvat ovat kunnossa. Se miten Itella syynää käsiteltävät paketit, ei ole täysin tiedossa. Lopputulos on kuitenkin selvä, jos pakettitunnistetaan sisältävän asetarvikkeita, palautetaan paketti lähettäjälle.

Minulla oli tarvis ostaa Remingtoniin uusi laukaisukoneisto, tai ainakin päivittää se. Jenkeistä uudet osat vanhaan runkoon kustantaa postitettuna 65€ ja uusi laukaisukoneisto n. 120€. Suomesta olisi saanut vain uusia koneistoja hintaan +200 €. Joten ajattelin riskin kannattavan. Tilasin JARD Inc:ltä uudet hilut laukaisukoneistoon viimeviikon maanantaina 13.2.2012 ja paketti toimitettiin kotiovelle tämän viikon tiistaina. Aika hyvin atlantin poikki, kun huomioi vielä sen että maksu tapahtumaa odoteltiin kolme tyäpäivää. Postikulut  olivat luokkaa 15€.
ERVA -paketti

Eli kaikesta hyysäilystä huolimatta komeasti Itellan välityksellä perille. Toivottavasti kellekkään postin käsittelijälle ei tullut traumoja. Perille tuloa edisti postittajan kirjoittama seliteteksti sisällöstä "parts", tekstillä "Fucking dangerous GUN parts" olisi paketti varmaan lähtenyt takaisin amerikkoihin.

No comments:

Post a Comment