Saturday, May 12, 2012

Top Shot .22 lr

Pitkään käytössä olleet CCI:n standart piekkarin patruunat hinnoiteltiin maahantuojan toimesta päin persettä, 4c/kpl -> 8-10c/kpl. Syynä varmaan kasvanut suosio mm. pienoispistooli ja muiden puoliautomaattisten käyttäjien toimesta, CCI peruspatruuna on aliääninen ja toimii moiteettaa lähes kaikilla puolareilla. Itse olen niitä naputtanut n. 1500 kpl penkkaan hyvällä menestyksellä ja Kuopion ressutkin niitä ainakin ennen yksinomaan käytti, ainoastaan Isän vanha Voere:n piekkari patruuna ranttuna antoi niillä noin jalkapallon kokoista kasaa 50 metriin.



Kuopion Arnoria on alkanut myymään, minulle ennestään tuntematonta, Top Shot merkkistä pienoiskiväärin patruuna, sanoivat sen olevan sama patruuna kuin CCI std. Enpä ihan menisi asiaa vannomaan, mutta hintansa puolesta piti ottaa kokeiluun, vain 5 c/kpl.

Vahapinta tuntuu erillaiselle CCI:hin verrattuna, ainakaan ei jää niin helposti sormiin ja lippaisiin. Testasin nopeasti patruuna rantulla Voerella ja S&W 15-22 puolarilla. Patruuna näyttäisi toimivan moitteettomasti, tosin vain yksi 50kpl aski ammuttu, yllättäen Voere antoi jo jonkunnäköistä kasaa ko. patruunalla, joten äkkiseltään vaikuttaa aika hyvältä. Tarkempia testejä tullaan tekemään, nimittäin kävin hakemassa sitä 2000 kpl lisää varastoon. Tämäkin vaikuttaa olevan +10c kelissä aliääninen voeren 50cm piipulla sekä puoliautomaattisella S&W:n 16" piipulla.

Niin, alkupeä maata en saanut tietooni, askissa lukee ainoastaan saksalainen patruunan tilaaja. Saksassa niitä ei varmasti ole tehty, lapualaiset ja muut alkaa maksaa jo 20 centistä ylöspäin.

EDITTIÄ:
Valmistajaksi mainitaan muutamalla nettisivulla CCI, ehkä kumminkin eri patruuna mitä CCI standart kerta Voere siitä niin tykkää. Vai onnistuiko patruunalaatikon saksankieliset tekstit huijaamaan pienen Itävaltalais --merkin tuotosta luulemaan käytetyn murkinan olevan uljasta saksalasta syntyperää, halvan amerikkalaisen sijaan, mene ja tiedä?

2 comments:

  1. Se on ihan samaa kuin CCI:n Standard velocity.

    Top Shot on saksalaisen Frankonian tuotemerkki jolle patruunat on tilattu.

    ReplyDelete
  2. Näin on. Toki monissa saman paukun eri tuote-erissä on eroja. Tai sitten otatanta oli niin pieni että tuntui olevan eroja paukuissa. Samapa tuo Top Shottia on tullut vuosien aikana paukutettua joku 8000 kpl ja hyvin pelittää puolarilla. Ei tarkin, muttei paskinkaan.

    ReplyDelete