Monday, November 26, 2012

Mietteitä ja kaluston virittelyä

Pienen tauon jälkeen taas jaksoin alkaa kirjoitella. Kesällä kävin kaksissa SM:kisoissa practical kiväärissä ja pistoolissa, joiden jälkeen on tykit pysyneet kaapissa syyskuusta lähtien. Kisat sujui vähän vaihtelevasti, kiväärissä sijoitus painui kauas 10 sakista uudella STI kiväärillä. Vanhalla coltilla sentään olin 17:sta PM:ssä, osansa tekee se ettei STI ole ammuttu kuin reipas tuhat laakia. Pistoolissa sentään tuli parannusta aikaisempiin tuloksiin, enää ei tarvinnut alkaa etsimään nimeään tuloslistan toisesta päästä. Ilmeisesti tuhat-laakia-viikossa-ennen-kisaa metodi on kohtuu hyvä epäsäännöllisesti harjoittelevalle harrastajalle, täytyy muistaa tämä tulevaisuudessa.

Kaluston muutoksia practical puoleen tuskin tulee ensivuodelle yhtään, jos nyt eimitään ihmeellistä satu. Lähinnä keskitytään opettelemaan oleellisinta, eli sitä ammuntaa. Tai noh, tulhan sitä päissään tilattua ebay:stä uudet kahvalevyt CZ sp-01 pistooliin, siitä vois tehä uuden sitten uuden tekstin kun/jos ne saapuu. Practical kivääriin ei oikeastaan tarvita kuin homona patruunaa ja harjoittelua, jos .223 Remin ampuminen tuntuu kalliilta on kaapissa piekkari versio AR- kivääristä.

Pulttilukko osastoa haluttais kehittää eteenpäin. On jo suomessakin järjestetty kisoja tarkkuuskivääreille 10-500 metrin matkoille, jossa practical tyyliin tasapainoitellaan käytetyn ajan ja tarkkuuden kanssa. Omassa Remingtoinissa on vain pieniä puutteita kyseiseen toimintaan.

mm.
-kiinteä makasiini
-26" piippu
-paska tukki

Jottei aikaa menisi kisasuoritteeseen tunti kaupalla olisi kiväärissä oltava irtolippaat. Tämän muunnoksen tekemiseen on muutama eri vaihtoehto olemassa, joka voisi tapahtua tukin vaihdon yhteydessä. Remington policen tukki on omiin mieltymyksiin vähän kankea, ei yksinkertaisesti sovi mun handuun. Toinen huomaamani seikka tässä H-S Precision kevlartukissa on etuosan jousto,tukin voi painaa kahdella sormella piippuun kiinni. Tämä aiheuttaa ongelmia pitkän piipun ja ison vaimentimen kanssa, tukea ja bipodeja hyväksikäytettäessä saattaa varomattoman taistelijan tukkipainaa piippua, en tiedä onko ominaisuus vai vika.. Lopuksi tullaankin siihen että max 500metrin ammuntoihin riittää vallan hyvin 6 mulkunmittaa (siis tuumaa) lyhempikin piippu, muutenkin 800g vaimentimen kanssa alkaa vipuvarsi olla aika mahtava.
Näitä asioita mietiskellen täytyy rakentaa keskipitkien matkojen tarkkuuskivääri, pulariin verraten pulttilukon hyötyjä ovat kompakti koko, hyvä painopiste, tarkkuus, toimintavarmuus. Ehkä tästä syntyy myös metsästykseen parempi vehe




No comments:

Post a Comment