Thursday, January 10, 2013

Puhdistus

Sofi Oksasen innoittamana perehdyin hieman syvemmin aseiden puhdistukseen. Tähän asti olen käyttänyt VFG:n tamppooneja piipunpuhdistukseen. Ensin muutama edestakaisin veto mesinkiharjalla ja sitten jumalaton määrä tamppooneja piipunläpi, tätä jatketaan niin pitkään että piipun läpi vedetty tampponi muistuttaa Sofi Oksasen naamaa. Periaattessa tässä ei ole mitään vikaa, varmasti tulee puhdasta, hinta vain hirvittää. Nämä kätevät pikku tamppoonit nimittäin maksaa 8€/50kpl ja yhdellä rasialla saadaan vain 5-8 kunnon puhdistusta.

Hantaurukselta muuta hilpettä tilatessani ostin kleen boren sarjan K207 .30 kaliberille, tässä käytetään kangaspaloja piipun puhdistukseen, joita voidaan käyttää parilla eri menetelmällä. Kyseisellä sarjalla voin puhdistaa myös 9mm pistoolin ja vastaavat vain vaihtamalla erillaisen messinkiharjan. Itse kankaan voi työntää piipun läpi joko erillisellä tangolla jonka läpi kangas pujotetaan, messinkiharjan päällä tai erillisellä "kangastulkilla"(oma käännös). Tangon läpi vedetty kangas ei erityisen paljoa painaudu piipun seinämiin, tällä olen vain levitellyt öljyä. Yksi tehokas tapa poistaa lika piipusta on yksinkertaisesti laittaa kangas messinki harjan päälle ja pukata piipusta läpi, kuten tässä videossa käy ilmi:

Jotkut viisaat tosin sanovat että kaikki paska on poistettava luodin menosuuntaa piipusta, eikä vedettävä tuppoa takaisin piippuun. Se että onko tällä paljon merkitystä, jää jokaisen harkintaan, videon tekniikassa lappu ainakin puhdistaa mennen tullen ja on muutenkin helppo eikä tarvitse mitään erikoisia osia. Jos lapun työntäminen piipun läpi paskasen harjan avulla oksettaa, voi ostaa erillisen messinki tulkin jolla kangas työnetään piipun läpi, tätä ei tullut K207 sarjan mukana. Saattaa olla hyväkin, näitä pitää vain olla joka piipun läpimitalle omansa, hintaa tälläisellä noin tuopin verran. Ehkä kokeeksi ostan yhden.

"Tulkki" piipun puhdistukseen eng: Cleanin jag


Ainii, kankaat maksaa pikku erissä 3€/50kpl ja köntässä vieläkin vähemmän.

No comments:

Post a Comment